Uitbreiding van de dieren bij Dac

Eén van de leuke aspecten op Dac-Eemland is dat we een aantal therapie dieren hebben. Zo hebben we onder andere Noedels de knuffelkip en Elvin de kroelcavia. Dieren spelen bij ons een grote en belangrijke rol. Naast de dagelijkse verzorging, welke zorgt voor dag/werkritme en verantwoordelijkheidsgevoel bij onze deelnemers, zorgen de diertjes ook voor rust, troost en onvoorwaardelijke liefde. Als het een deelnemer even tegenzit, deze z’n dag niet heeft…

Dac-Tuinteam hard aan het werk

Het Dac-Eemland tuin-team heeft de afgelopen week weer hard gewerkt om de belevingstuin van deAmerpoort en de Soester pluktuin van Boerderij Het Gagelgat er spik en span uit te laten zien.  

De Soester pluktuin

De Soester pluktuin op Boerderij Het Gagelgat is een project waar onze tuinploeg met hart en ziel werkt. Een project om trots op te zijn! Heb jij al eens een kijkje genomen?

Knuffel Kip

Hallo, ik ben Noedels en woon al zo’n twee jaar bij DAC-Eemland. Zodra de mensen bij m’n kippenren komen ga ik er al helemaal klaar voor staan want dan mag ik aan het werk. Ik vind het, als “therapie-kip”, namelijk erg gezellig om op schoot te zitten en gekroeld te worden!

De pluktuin bij boerderij Het Gagelgat

Even mochten wij deze week genieten van het voorjaar. Voor ons een mooie kans om weer in de pluktuin bij Boerderij Het Gagelgat aan de slag  te gaan. Onkruid verwijderen en de perken bemestten zodat deze klaar zijn voor de opkomende bolllen. Wij gaan ons best doen om er weer een mooie bloementuin van de maken!