Menu Sluiten

Verzorging van de dieren

Onze dieren

Wanneer je bij ons dagbesteding loopt, zal het je zeker niet ontgaan dat naast onze gewaardeerde deelnemers ook altijd onze lieve beestjes van de partij zijn. Vele deelnemers worden erg blij van hun aanwezigheid. Buiten hebben we twee konijnen. Ook hebben we een aantal cavia’s. In de winter zitten de cavia’s binnen vanwege de kou. Maar in het voorjaar en de zomer gaan de beestjes bij goed weer lekker op het gras in de tuin.

Niet alleen wij vinden de aanwezigheid van de dieren gezellig. Maar ook hondje Ravi vind de aanwezigheid van konijn Job erg fijn. Samen rennen zij dan vele rondjes om de boom midden in de tuin heen.

wekelijkse verzorging

Naast dat onze dieren ons veel plezier brengen, hebben ook zij de nodige verzorging nodig. Een aantal trouwe deelnemers maken daarom wekelijks het onderkomen van de dieren schoon. Ook zorgen ze voor een goede verzorging van de vacht en geven ze de diertjes liefdevolle aandacht.

Soms hebben de dieren extra aandacht nodig. Nauw betrokken deelnemers en begeleiders gaan dan samen naar de dierenarts of knippen samen de nagels van de cavia’s.